donderdag, november 16, 2006

Aankomst en eerste dag Bangkok

Na een perfecte landing en om half 5 snammidags zijn we aangekomen op de Thai international airport. We voelden onmiddelijk de drukkende warmte op onze schouders en sindsdien hebben we toch al wat liters vocht aan zweet verloren. We maakten onmiddelijk kennis met 2 alleenreizende overenthousiaste noorderburen die met ons de bus namen naar Khao San Road. Daar vonden we een kamertje in een goedkoop guesthouse en pas na 2 uren ontdekten we de eerste kakkerlak. Nadien hadden we afgesproken om met die hollanders iets te gaan eten en de service werd verzorgd door vriendelijke ladyboys! Nadien hebben we nog een avondwandeling gemaakt door Bangkok. Onderweg kwamen we een dronken Zuid- Afrikaan tegen: de Chuan Chuan die ons trakteerde op een portie wormen en krekels... helemaal niet slecht. De eerste nacht hebben we niet zo goed geslapen wegens de uurverschillen en de krekels die nog op onmze maag lagen...

Wegens slechte internetverbinding zullen we later de rest van onze avonturen en foto's online zetten, het zijn er al heel wat! Nog eens bedankt aan iedereen voor het boekje en de talrijke mensen die ons zijn komen uitzwaaien!







6 Comments:

Blogger Hoof said...

Yo Jelle,

We waren wat laat zodat we u niet konden uitwuiven. Daarbij bij deze nog eens: have fun! Zijt braaf en als je niet braaf bent ... zijt voorzichtig hé :o

P.S. Ook de groetjes van Bjarne

donderdag, november 16, 2006  
Blogger Perdy said...

Hey yo the guys,
kben blij da ge goed zijt aangekomen. Hoop da ge et boekske leuk vond (en let op voor de petsplekken). De 2 dage da ge al wegzijt zijn al veel te stil gweest he, zomaar ulle main bitch achterlaten, tsss. Ma bon, have fun daar en vooral gn dingen doen die ik zou doen ^-^ (denk eraan, zon zee, strand en ...)
Greetz

Perdy

donderdag, november 16, 2006  
Blogger Unknown said...

yo manne,
goe gearriveerd zie ik ... spijtig dat ik niet meer op jullie afscheidsfeestje geraakt ben (zat toen ergens in India ... bacteriën, virussen en parasieten te verzamelen). 'k Wil snel nog wat Thailand tips meegeven: over Bangkok ga ik het niet hebben, want dat zullen jullie onderhand wel al verkend hebben. Bon, wat is er nu nog de moeite en wat niet?
Niet: de drijvende markt Damnoen Saduak (--) (tenzij je in toeristische prullaria geïnteresseerd bent) en Ko Samet (-) (gene vette en quite vervuild).
De moeite: Ko Pha Ngan (+++) (Hat Thian om te relaxen en te niksen met een cocktail in de hand op een mooi en rustig strand / Hat Rim voor jawel de full moon party, informeer ter plaatse wanneer het volle maan is), Ko Tao (+) om te duiken (de zichtbaarheid hangt wel samen met het weer ... ik heb gedoken met Scuba Shack, een betrouwbare keet), Ayutthaya (++) (voor als jullie geïnteresseerd zijn in de Thaise geschiedenis) per boemeltrein een hele belevenis, Chang Mai (++) (richting de grens met Laos, leuk stadje ... je kan er Thaise kooklessen volgen en achteraf alles zelf opeten, stevige massages ondergaan, enz).
Matig was: Umphang (+) (aan de grens met Myanmar), je kan er gaan hiken en één van de vele Karen dorpen bezoeken (++), maar ga er vooral niet raften (-) want daar is geen bal aan.
Voilà ... tot daar mijn Thailand tips, doe er mee wat jullie willen. Misschien nog 1 ding laat je qua bezienswaardigheden niet altijd leiden door je reisgids ('t gaat aook om een subjectieve mening), luister ook naar wat je medereizigers te vertellen hebben. Voilà tot later voor de Laos tips. Take care & laat jullie niet teveel in 't zak zetten (prijzen vergelijken & onderhandelen is de boodschap)!

Kurt

vrijdag, november 17, 2006  
Anonymous Anoniem said...

Hello gasten
goe nieuws dat alles daar blijkbaar goed is, jelle merciekes veur het telefonneke, hopelijk heb je een goede of beter uistekende tocht gemaakt of is die nog steeds bezig
alles goed hier rond de 14°C dat is zeer zekers iets minder dan bij jullie moar veur ons landeke ni slecht veur dezen tijd van tjoar.
Tot schrijfs
XX

vrijdag, november 17, 2006  
Blogger Boris said...

Elloow thai-lords,

da klinkt al behoorlijk goed, zie maar da er rap fotokes staan op diene blog hier, ik ben behoorlijk nieuwsgierig...

Greetzz
Boris

zaterdag, november 18, 2006  
Anonymous Anoniem said...

eepse,
bedankt voor de vele reacties! De internetverbinding is hier ni zo als altijd zoals bij ons, maar we doen ons best om ulle op de hoogte te houden. Foto's posten is helaas nog ni gelukt, maar we werken eraan!

hou ulle goe en we denke veel aan ulle zenne! bedankt voor het leuke boekje trouwens

greetzzz

xxx

zaterdag, november 18, 2006  

Een reactie posten

<< Home