vrijdag, december 01, 2006

3 daagse jungletrekking
onze groep
bamboevlot (niet da van ons)
waterval
Jelle en kindje
Kindje
kampvuur
avondmaal
hut
jungle

uitzicht
olifanten
onze olifant

Maandagmorgen kwamen ze ons oppikken om samen met 10 andere Europeanen en een gids de woeste 'jungle' omgeving van Chiang Mai te verkennen. De trekking begon met een tocht van anderhalf uur op een olifant. Deze dikhuiden brachten ons naar een eerste stop, waar we ons middagmaal nuttigden. Nadien volgde een wandeltocht van meer dan 3 uur (bergop) naar het eerste bergdorpje, waar de Lahus bevolking leeft. Ze leven hier nog op een vrij primitieve wijze, hoewel ze zich toch al wat verwestersd hebben door de vele toeristen die dit dorpje aandoen. Zo hadden sommige zelfs een gsm, hoewel er bijna geen ontvangst was.
De Lahus is een bevolkingsgroep die leeft in de bergen ten noorden van Chiang Mai en Chiang Rai en in Thailand leven er nog zo'n 61000. Ze verbouwen opium, rijst en mais en het zijn ook veehouders en vooral jagers. Ze geloven ook sterk in geesten. (even ter info)
De sfeer in de groep was al meteen heel goed, er zaten 3 Ieren bij, 3 Engelsen, 2 Duitsers en natuurlijk ook 2 Hollanders (hoe kan het ook anders)! De avond brachten we door rond een kampvuur voor onze hut waar we genoten van de rust, de sterrenhemel, enkele Changs en nog lang gezeverd en gekaart hebben met de anderen en onze gids: Johny 'Walker' genaamd ( een zeer toepasselijke naam want hij dronk wel heel veel Whisky). De volgende morgen mochten we het dorp wat verkennen en nadien zetten we onze tocht verder door het prachtige tropische woud. We volgden ook een deel van een rivier en zijn 2 maal gestopt aan een grote waterval om ons te verfrissen en wat te zwemmen. s' avonds sliepen we aan een riviertje in een zeer primitieve hut. Het werd een hele plezante avond rond het kampvuur, waar we bijna de hele avond 'shithead' speelden. Een tof kaartspel, waarbij de verliezer de shithead was... Woensdag gingen we al vroeg op pad om te gaan raften. Alleen de eerste honderden meters waren spectaculair, maar de rest van de tocht kan je vergelijken met een tocht over de Lesse met de kayak, maar we hebben ons wel goed geamuseerd! Na het raften zetten we onze tocht verder op een bamboevlot. Echt vooruit ging het wel niet en het vlot zonk net niet dus we zaten meer in het water dan op het vlot. Hierna aten we nog een laatste maal te samen, voordat we weer richting Chiang Mai reden.
Omdat iedereen zich zo goed geamuseerd had, spraken we met de hele groep af om s' avonds iets te gaan drinken in de 'reggea street' in het oude centrum van Chiang Mai. Dit was een straat met alleen maar reggea bars met veel Bob Marley muziek en veel live optredens. Het werd een heel toffe avond waar we veel gezeverd hebben over van alles en nog wat, adressen hebben uitgewisseld,...
Deze avond liep wel af op een sisser. De volgende morgen merkte Jakke dat hij bestolen was zonder dat hij het wist. In de linkerkant van zijn broek stak alles nog maar in zijn rechterzakken stak niets meer. Zijn gsm en kodak waren gestolen net als zijn vliegtuigtickets en redelijk wat geld dat in zijn buikzakje stak. Dit was wel even slikken en donderdag was dan ook een dag waarin we vanalles hebben moeten regelen en naar de toerist politie zijn geweest ( die was er evenwel niet dus hebben we dat vandaag nog geregeld) Gelukkig had hij zijn paspoort en zijn visa kaart nog. Maar normaal komt alles wel in orde en hebben we dit ook weer meegemaakt en zullen we in het vervolg nog meer op ons materiaal moeten letten.

5 Comments:

Anonymous Anoniem said...

Bulez,

ge moet ni zeveren, zie maar da ge dieje kodak rap terug geeft!!!

stekke

vrijdag, december 01, 2006  
Anonymous Anoniem said...

yo,

lander wist het mij gisteren al te vertellen dat ge bestolen waart ginder, das wel behoorlijk klote. Voor de rest ziet da er daar allemaal goed uit!!

Boris

vrijdag, december 01, 2006  
Blogger jonas said...

kak, das wel kut, en zijn die tickets ni te recupereren? Den Bulez wilt niks lossen, zelfs ni nu we net zijn derde vingerkootje hebben gebroken. Harde gasten die bulessen

zaterdag, december 02, 2006  
Anonymous Anoniem said...

joee gaste ik zen er voor den eerste keer op nu op den blog en ik stond dus 9 maand gelede onder just dezelfde waterval daar eh!!
ook op diene drie daagse trekking geweest in chang mai

zondag, december 03, 2006  
Anonymous Anoniem said...

yo Jelle, Jakke
jullie doen dat daar goed precies ... als ik jullie avonturen lees, krijg ik weer goesting om de wijde wereld in te trekken. Jammer van die twee incidenten natuurlijk. Wees de pappi maar dankbaar voor zijn njet, anders waren jullie voor 2000 euro opgelicht. Toen ik jullie tekstje las, dacht ik direct "'t is toch ni waar, die mannen gaan zich toch niet in 't zak laten zetten". Ja, ja ... het zal een goeie les zijn. Heb het ook meegemaakt hoor, trek het jullie vooral niet aan. Gewoon het scams hoofdstukje van je reisgids lezen in combinatie met gezonde achterdocht en het zal waarschijnlijk ni meer voorvallen. En ja wat die diefstal betreft, altijd alert blijven is de boodschap. Ik werd in Mexico ook gerolt. En in Boliviƫ mijne maat. Soit, laat het de pret vooral niet bederven, leer en klasseer. Elke backpacker maakt sowieso iets dergelijks mee. Voor de rest lees ik dat jullie richting Laos gaan. Wel ik heb er het volgende bezocht: Muang Sing waar we een trek gedaan hebben, zeer de moeite (++) maar waarschijnlijk minder interessant voor jullie aangezien jullie in Thailand gehiket hebben. Vervolgens een slowboat tocht op de Mekong van Houayxai naar Luang Prabang ... heel relax en je doorkruist prachtige landschappen (++). Vanuit Luang Prabang, een gezellig stadje met een leuke avondmarkt zijn we o.a. naar de Kuang Si Falls gefietst (+++) een prachtige rit.
Van Luang Prabang zijn we vervolgens naar Vang Viang gebust (een backpackersoord waar geen bal te beleven valt ... je kan er gaan tuben - in een rubber band de rivier afdrijven - maar er is geen bal aan. De rit naar Vang Viang is wel schitterend (+++). Van Vang Viang ging het naar Vientiane. Ook daar geen reet te beleven (het nationaal museum suckt dat het geen naam heeft). Van Vientiane zijn wij direct naar Hanoi gebust (voor zuid-Laos hadden we jammer genoeg geen tijd). Maar daarover later mee!

grtz

Kurt

zondag, december 03, 2006  

Een reactie posten

<< Home