donderdag, december 21, 2006




DINSDAG 19 tot DONDERDAG 21 DECEMBER: HOP NAAR HET ZUIDEN
Vandaag zetten we onze reis verder naar het zuiden van Laos. Tot hier toe vonden we de plekken die we bezocht hebben veel te toeristisch. Iedereen reist blijkbaar in hetzelfde spoor en je komt steeds dezelfde mensen tegen. Daarom kijken we uit naat het meer ongerepte Laos.

We namen de bus richting Savannakhet. We deden 10u over een kleine 500km. Voor de laatste 150km moesten we overstappen in een andere bus. Dat was lachen geblazen. We waren de enige 2 vreemdelingen en we werden samen met 90 locals in een bus gestopt zoals sardienen in een blik. Het waren blijkbaar mensen die weinig in contact waren gekomen met buitenlanders, want we hadden enorm veel bekijks. De jeugd hield zicht bezig met het maken van foto's met hun gsm (die ze allemeel wel hebben). Daar bleef het echter niet bij. Sommigen raakten ons opzettelijk aan om ons blanke velletje eens te voelen.

In Savannakhet hadden we het heel moeilijk om een slaapplaats te vinden. Veel laotianen waren afgezakt naar dis stadje, want 's anderendaags stonden er grote feesten op het programma. Er werd nemelijk een nieuwe vriendschapsbrug geopend tussen Thailand en Laos. Na een uur lopen met pak en zak, was er een kamer vrijgekomen in het busstation. Samen met een italiaan (waarmee we die kamer deelden) gingen we naar het festival dat aan de plechtige opening voorafging. Nu waren we de enige 3 vreemdelingen te midden van een paar 1000 laotianen. In het begin wisten we niet goed hoe ons te gedragen, maar we werden al snel uitgenodigd om aan tafel te gaan zitten met een groep vrienden en te drinken en te dansen.

Woensdag zaten we weer de hele dag op de bus naar Pakse. Donderdag hebben we daar wat rondgehangen en genoten van een laotiaanse sauna.

6 Comments:

Anonymous Anoniem said...

Hey Jelle en Jakke,
allé eindelijk breken er voor ons ook betere tijden aan: nog één dagje werken en dan onze welverdiende vakantie!! Ik ben nog steeds onder de indruk van jullie verhalen. Blijf zo verder doen mannen!! En bij deze: prettige eindejaarsfeesten of kennen ze dat daar niet??! In elk geval: wij zijn met ons hartje bij jullie hoor! ;-)
Dikke kus, Lies xx

donderdag, december 21, 2006  
Blogger Perdy said...

Seg eum mannen,
Kwil ff melden da wij dus ongeveer etzelfde buske hadden in Egypte (zo'n stom rot ding da steeds stilviel) Ik wed dat de feesten daar niet zo tof zijn als bij ons. Want, ja ja, morgen feestje: jeneveravond. Eindelijk eens iets om naar uit te kijken, geen school meer (ole, blokken en werken) en feestdagen. En ik zeg et ulle nu al, merry christmas and a happy newyear

donderdag, december 21, 2006  
Blogger An, Stijn, Marleen en Augustin said...

hallo jelle en jakke,

wij wensen jullie alvast prettige kerstdagen en een geliukkig nieuwjaar toe.
jakke het is fijn te horen dat je
weer de oude bent. amuseer jullie nog. groetjes van an,stijn, marleen en augustin.

zondag, december 24, 2006  
Anonymous Anoniem said...

Yo de mannen, ne zalige kerst hier van ons in de Molenstraat.

Bjarne, Nadine & hoof

maandag, december 25, 2006  
Anonymous Anoniem said...

koekoekjes

Goe nieuws da alles terug e wa beter is met de jakke. dat em zijn eigen nog wa spaart voor de feesten. Ik doe niks anders dan mij sparen en ge ziet het loont ;)

Zalig Kerstfeest guys

Camme en zijn elfje Tin

maandag, december 25, 2006  
Blogger jelle en jakke said...

Bedankt voor de wensen!

Voor jullie ook ne zalige kerst en natuurlijk het beste voor 2007!

dinsdag, december 26, 2006  

Een reactie posten

<< Home