zondag, december 10, 2006

Zaterdag 9/12 Met het kinderfietsje naar de KuangSi Falls!

Vrijdagavond hadden we besloten om samen met Jeroen, Dagmar en Jozien de KuangSi watervallen te gaan bezoeken. De meeste toersten doen dit per tuktuk, maar omdat het maar 30km ver is dachten we er een fietstocht van te maken! 'S morgens om half tien vertrokken we reeds, we hadden de keuze tussen een klein fietsje of een mountainbike, maar deze waren 3 dollar duurder, dus kozen we het kinderfietsje maar zonder versnellingen. Het werd een lange tocht langs onverharde en heuvelachtge wegen n een prachtige omgeving. Het was wel wat afzien en de meeste toeristen die ons per tuktuk passeerden lachten wel wat eens met ons. Na 3 uur stofvreten kwamen we aan aan de watervallen. Daar trokken we onmiddelijk onze zwembroek aan en sprongen in het water en van de watervallen. Het waren zeker niet de mooiste die we al gezien hadden (die liggen in Kroatie: Plitvish en de Krka watervallen), maar het was zeker wel de moeite en het verfrissende water gaf ons weer energie! Nadien aten we nog iets en om 15u30 vertrokken we al weer om voor het donker terug te zijn (want om 17u30/18u ist hier al donker). We waren wel nog maar met twee, want de anderen zagen het niet meer zitten en gingen terug per tuktuk! De terugtocht verliep vlot en buiten wat materiaalpech (jakke zijn ketting vloog er telkens af en mijn stuur stond helemaal los) waren we al na twee uurtjes terug in ons guesthouse voor een verfrissende doushe en nadien gingen we ons nog voor een halve euro volsteken op het marktje.





4 Comments:

Blogger Wolvke said...

Mooi zo gaan rijden met kleine fietskes zoals echte aziaten... Tis altijd leuk jullie verhaaltjes ne keer te lezen. En zo te horen ist daar wel heel plezant.
Hier in Montreal ist ook heel gaaf, dit weekend zijn we eens naar het noorden getrokken. Bekijk het filmke en dat ziet ge waarschijnlijk enkele verschillen met jullie daar :)

http://www.youtube.com/watch?v=PuIxn3jFT-Q

Groetjes,

Jan

dinsdag, december 12, 2006  
Anonymous Anoniem said...

Terwijl ik hier volledig onderkoeld geraak, zitten jullie in watervallen te ploeteren. Ik ben stikjaloers!!! Geniet ervan, voorzichtig en tot het volgende bericht!
Lies x

dinsdag, december 12, 2006  
Blogger Perdy said...

Hier ist ongeveer rond dezelfde tijd donker zenne mannen (dat even terzijde)
Nog steeds groen van jaloezie en inderdaad zwaar onderkoeld. Hier is weer niet veel gebeurd, buiten de kerstmarkt natuurlijk (waar ook eigenlijk niet veel interessants te zien was) Maar we hebben de jeneveravond om naar uit te kijken (ja ja, nog maar een weekje)
Amuseerd ulle nog en denkt is aan ons als ge daar in de zon ligt en wij me ons dikke frakken en handschoenen door Humbeek trekken

Perdy

woensdag, december 13, 2006  
Blogger jonas said...

bangelijke verhalen, echt. Ik kom regelmatig op ulle site om ulle avonturen mee te leven. Ik zit nu in Arizona, oorogske aant spelen. Wel redelijk druk de laatste dagen. Veel amusement nog daar!!!

vrijdag, december 15, 2006  

Een reactie posten

<< Home