maandag, december 04, 2006

ZATERDAG 2 DECEMBER: CHIANG MAI EN OMGEVING

We stonden vroeg op om de omgeving van Chiang Mai te verkennen per motorfiets (goedkoopste en makkelijkste vervoermiddel in deze bergachtige omgeving). 5 kilometer buiten de stad kwamen we in de bossen. Hier hebben we verschillende diersoorten gespot. Eerst maakten we kennis met luidruchtige gibbons. Daarna zagen we enkele tropische vogelsoorten in de bomen zitten. Op de grond namen we stekelvarkens en schildpadden waar. Jelle zijn geluk kon niet meer op toen hij zelfs een python en een witte neushoorn zag. Jaja...de zoo van Chiang Mai was een geweldig avontuur!

In de namiddag reden we verder de bergen in naar Doi Suthep. Dit is een belangrijk bedevaartsoord voor de thais (een beetje het Lourdes van Thailand). 1000 meter boven de stad hadden we wel een prachtig uitzicht, maar verder was het voor ons gewoon de zoveelste tempel op rij. Daarna wilden we ook nog naar Phu Ping Palace, het winterverblijf van de koning. Wegens een te hoge toegangsprijs hebben we enkel een foto genomen van de ingang en keerden we huiswaarts.

's Avonds werden we uitgenodigd door Nadine (een duitse die we leerden kennen op de trekking) en 2 vriendinnen die stage lopen in Thailand. Ze namen ons mee naar een thaise club voor studenten en leerkrachten. Daar konden we eens proeven van het thaise uitgaansleven, dat eigenlijk niet veel verschilt met het onze. De thais (die overdag zo rustig en timide zijn) gaan er uit de bol op het ritme van de (zachtere) Bulesschijven tot enkele plaatjes uit het repertoire van DJ BlueEyez & MC Lovetalk. Het grootste verschil is misschien dat dit soort clubs sluit om 1.30u.