woensdag, februari 21, 2007

VRIJDAG 16 t.e.m. WOENSDAG 22 FEBRUARI: THE SNOWY MOUNTAINS
Vrijdag brachten we heel de dag door in Cooma. We zaten lang op internet (want Kim en Tom hadden veel in te halen) en sloegen onze voedselvoorraad in voor de komende dagen.
Zaterdagvoormiddag hebben we ons op een camping gezet in het centrum van Cooma. Meestal kamperen we gratis op een campsite of restarea, maar om de 3-4 dagen nemen we een betaalcamping waar we ons eens kunnen douchen en de koelelementen van de koelbox kunnen invriezen. Overdag hebben we niet veel uitgestoken want het was veel te warm. Maar 's avonds zijn we naar een rodeo gaan kijken. Veel marginaal volk met cowboybotten en nen hoed, bier, vettige eetkraampjes,... een beetje gelijk een boerenkermis in Belgie. Vanaf 14u begon er een competitie in verschillende disciplines: bull riding, horse riding, lasso werpen, kleine stier omleggen en barrel racing. Spijtig genoeg was er geen amateurcompetitie, anders hadden we de Jelle zeker ingeschreven bij het bullriden! Het was heel spectaculair en er vielen zelfs enkele lichtgewonden. Gelukkig bleven de beesten gespaard. Om 20.30u vond de finale plaats en daarna ging iedereen naar huis.
Zondag trokken we naar Jindabyne (in de winder een skistadje in de Snowy Mountains). We wilden er wandelen, maar het begon serieus te regenen. We besloten dan maar naar de plaatselijke cinema te gaan. We keken er naar Blood Diamond, een supergoeie film over diamantenhandel en burgeroorlog in Sierra Leone. Na de film was het weer opgeklaard. We namen nog een frisse duik in Lake Jindabyne en daarna reden we Kosciuszko National Park binnen. Daar sliepen we midden in de natuur (en we hebben er onze eerste wombat gespot).
Maandag stonden we vroeg op en begaven we ons naar de Charlotte Pass. Hier vertrekt een wandelroute naar Australie's hoogste berg: Mount Kosciuszko (2228m). We wandelden door schitterende alpenlandschappen, staken de bekende Snowy River over en zonder veel moeite bereikten we 's middags de top. Met 21km in de benen reden we terug naar Cooma.
Vandaar reden we dinsdag naar Cape Conran National Park en omgeving. De vorige dag stonden we op het dak van Australie, en nu weer met onze voeten in de oceaan.
Woensdag reden we naar Lakes Entrance via een 'tourist drive' (zijsprongetjes van de grote autowegen). Je kan er rustig door de natuur rijden en op tijd kan stoppen voor enkele van de vele bezienswaardigheden.

2 Comments:

Anonymous Anoniem said...

koekoek

Lang geleden da ik nog es op internet zen geraakt. we hebben uw kadookes goed ontvangen, mercikes daarvoor van gans de chiro en doe het daar nog goed he jongens

camme

donderdag, februari 22, 2007  
Anonymous Anoniem said...

ieeeee de babes

alles komt in orde, morgen vlieg ik na egypte en ik ga de vlieger kapen om mij na ulle te brengen. Tot morgen dus gasten (en toen werd ze wakker?)

elena x

zaterdag, februari 24, 2007  

Een reactie posten

<< Home