dinsdag, april 10, 2007

ZATERDAG 7 t.e.m. DINSDAG 10 APRIL
Zaterdagvoormiddag bezochten we Wai-O-Tape Thermal Wonderland, weer een zeer actief vulkanisch gebied. Na de middag reden we een stukje door naar Tarungi, waar we weer een ijskoude nacht in ons tentje tegemoet gingen.
Zondagochtend kwamen ze ons daar om 6u oppikken met een busje en brachten ze ons naar de start van de Tongariro Crossing. Dit is een 19km lange dagtocht door een onherbergzaam vulkanisch gebied dat tevens de rol speelde van Mordor in The Lord of the Rings. De weersomstandigheden waren goed en de uitzichten adembenemend. We maakten ook een ommetje van 3u een actieve vulkaan, de Ngauruhoe (Mount Doom) te beklimmen. Dat was geen lachertje. Gelijk 2 hobbits zijn we de supersteile helling opgekoeffeld, maar eens op de top (2287m) waren we het afzien snel vergeten. Tegenover die vulkaan was de rest van de tocht een makkie, dus we hadden al de tijd om van de sprookjesachtige omgeving te genieten.
Maandag reden we de hele dag via het binnenland naar Wellington, waar we ons tentje voor de komende 2 dagen opsloegen in de tuin van een backpacker (jeugdherberg). We deden er onze was en maakten er (na een weekje blikvoer opwarmen) een maaltijd met verse ingredienten.
Dinsdag brachten we een groot stuk van de dag door in het Te Papa National Museum. We kregen er een schat aan informatie over de geschiedenis van Nieuw-Zeeland, haar fauna en flora, het Maori-volk,...

5 Comments:

Anonymous Anoniem said...

Ja man zalige uitzichten ;-)

De 36u zijn hier vlotjes verlopen, er is niet echt iets noemswaardig gebeurt (dak nog weet :-p) niemand heeft t vol gehoude ma t was wel ambiance!!

en men tande zen terug deftig nu (eindelijk)

de groeten

Bulez

vrijdag, april 13, 2007  
Anonymous Anoniem said...

Dag jellie en jakkie-- onze twee reporters vanuit het buitenland..

Ik lees dat jullie daar alles onder controle hebben, mooi zo :)
Foto's zijn ook weer dik in orde..
tof tof! ik denk dat jullie hier heel veel mensen doen watertanden om ook op reis te vertrekken hoor.. :)

het weer hier in belgie is ook eens stralend! vandaag 27°, dat kan al tellen voor een zaterdagje in april.. :) voor de rest niet veel nieuwtjes denk ik...

Allee schrijf nog maar veel van die fijne verhalen!! :)

Groetjes

Boeckie

zaterdag, april 14, 2007  
Anonymous Anoniem said...

Hey boyzz

We zijn jullie nog nie vergeten ze! Gelukkig is't hier ook wat goed weer, dat verminderd onze jaloersheid een beetje.

Coole foto's en tof om verhalekes te lezen!
Greetz
Raf & Soowfie

zaterdag, april 14, 2007  
Anonymous Anoniem said...

Hallo jongens,
eindelijk ben ik eens op jullie site geraakt want je kent dat, er is wel altijd iets.Maar voila het is dan toch gelukt , ik heb vanavond jullie verslag gelezen van nov,dec en jan en ik heb ervan genoten.Maar ben nu wat moe van al dat reizen en ga maar slapen maar kom zeker terug om de rest te lezen.
Kusjes van jullie kookmama Marleen
PS Bedankt voor jullie kaartje, van op de kast heeft die (lelijke)mens ons de ganse tijd in het oog.

zaterdag, april 14, 2007  
Anonymous Anoniem said...

Helaba mannekes
Het ziet er daar allemaal dik in orde uit! Hopelijk hebben jullie even veel plezier in Nieuw-Zeeland als wij hebben gehad. Plezant dat ge de Tongariro Crossing hebt kunnen doen, wij hebben die spijtig genoeg moeten missen door de sneeuw. Ma tis toch tof da we der foto's van kunnen zien nu.
Groetjes Kim en Tom

maandag, april 16, 2007  

Een reactie posten

<< Home