zondag, juli 15, 2007

DINSDAG 10 t.e.m. ZATERDAG 14 JULI: VEEL OP DE BUS GEZETEN
Dinsdag stapten we van ´s morgens tot ´s avonds rond in het aangename Cuenca. De uitschieters van die dag waren het Museo Banco Central (met bijhorende incasite) en een zoo. In deze laatste kregen we een rondleiding tussen heel wat typische vissen, amfibieen en reptielen uit Ecuador. Er zaten wat boeiende exemplaren bij zoals een voorhistorische kaaimanvis, witte kikkers en uiteraard de piranhas uit de Amazone.
Woensdag dachten we wat te ontspannen in de thermische baden van Baños alvorens aan een lange busreis te beginnen. Spijtig genoeg zaten de baden vol kinderen van de lagere school en had het water een verdachte geur en kleur. Voor de zekerheid naman we nog een goeie douche voor we om 14u op de bus stapten naar Loja. Om 19u kwamen we daar aan en moesten nog tot 22.30u wachten op onze volgende bus. Die tijd vulden we op door een pint te gaan drinken tijdens de wedstrijd Argentinie-Mexico (3-0) in de halve finales van de Copa America. Nadien was het tijd voor de nachtbus naar Peru, het laatste land van onze trip. Om 3.30u staken we de grens over en 3 uur later arriveerden we in Piura. Toen was het echter nog niet gedaan. Er volgden nog 2 bussen eer we onze eindbestemming Trujillo bereikten om 14u. We zijn dus 24u onderweg geweest en daarvan brahten we 20u door op de bus!
Vrijdag brachten we een bezoek aan de ruines van Chan Chán, de imperiale stad van de Chimu-cultuur. Dit is een pre-incasamenleving die vooral leefde van landbouw en handel. Ze zijn gekend om hun ingenieuze irrigatiesystemen en smeedwerk. In 1471 hebben ze zich onderworpen aan de inca´s, die heel wat technieken van dit volk hebben overgenomen.
Zaterdag brachten we 10u door op de bus naar de hoofdstad Lima.

2 Comments:

Anonymous Anoniem said...

piraha's???

RUN FORREST!! RUN!!

:) kom nu ma terug babes en rap een bekke

elena x

maandag, juli 16, 2007  
Blogger Perdy said...

Hi guys,

Nog steeds spannende verhalen en goed weer. Binnen een paar dagen vertrekken wij op bivak en dan zal het in humbeek zeker stillekes zijn (en veiliger alhoewel dat de koekie hier ook nog ergens rondhangt) en vanaf da we trug zijn ist ni lang heer he mannen. Geniet van de laatste paar weken da ge hebt en amuseerd ulle nog ma goe

Perdy

woensdag, juli 18, 2007  

Een reactie posten

<< Home