dinsdag, juni 12, 2007

DINSDAG 29 MEI t.e.m. DINSDAG 12 JUNI 2007: HOOGBEZOEK IN COSTA RICA

Dinsdagvoormiddag landden we in San Jose, de hoofdstad van Costa Rica. Normaal werden we daar opgewacht door 4 goeie vrienden uit Humbeek: de Koeki, Gerri, Camme en den Idi (a.k.a. The Legend). Die verrassing ging echter niet door omdat ze problemen hadden met de heenvluchten. Door het slechte weer moesten ze de dag ervoor landen in Liberia, in het noordwesten van Costa Rica. Ze konden ons wel op tijd verwittigen en we spraken af in een backpacker in de stad. In de namiddag verschenen de 4 amigos plots in de backpacker. Het was uiteraard een blij weerzien en een ideale verjaardagscadeau voor Jakke (die 24 werd)! Ze hadden verse spullen mee zodat we (na de diefstal in LA) weer genoeg materiaal hadden om onze reis verder te zetten. Ook onze andere vrienden en vriendinnen uit Humbeek hadden een leuke verrassing. Ze legden redelijk wat centen samen om onze spaarpot weer wat aan te vullen (heel hard bedankt iedereen!!!). Die avond babbelden we serieus bij tussen pot en pint en werd er stevig getoast op Jakke's verjaardag.
Woensdag vlogen we er direct in. We huurden een grote Nissan Patrol want zonder 4x4 kom je hier niet ver. De wegen zijn hier in zeer slechte staat, zeker in het regenseizoen (dat net begonnen is). Buiten een paar showers in de namiddag hebben we echter niet veel last gehad van de regen. Zo trokken we 2 weken rond in het noorden, van de Caribische tot de Pacifische kust. Het werd een perfecte coctail van natuur, cultuur, avontuur en ambiance. We zijn o.a. gaan raften, surfen, snorkelen en canopy-touren. We bezochten verschillende nationale parken en genoten van de schitterende fauna en flora. We zagen krokodillen, aligators, tropische vogels en vlinders, apen,... eigenlijk teveel om op te sommen. Een van de hoogtepunten was de Volcan Arenal, een zeer actieve vulkaan die om de 2u begint te brullen en af en toe wat stenen en lava spuwt. Voor de rest snoven we wat cultuur op in de gezellige dorpjes en zeverden we onder elkaar. 's Avonds gingen we lekker eten (of maakten we het zelf), waarbij de Imperial (La Cerveza de Costa Rica) rijkelijk heeft gevloeid.
Dinsdag 12 juni kwam er helaas een eind aan het bezoek want de gasten keerden terug naar Belgie (en hadden weer problemen met de vluchten).
Mannen, nog eens dikke mercie om ons te komen bezoeken. Het waren 2 topweken die veel te snel voorbij zijn gegaan! Tot in augustus!!! xxx

2 Comments:

Blogger Perdy said...

Da waren weer te bangelijke weken waarschijnlijk. Ik hoop da ge ulle allemaal ewa hebt gedragen want al die vedette bijeen ... ma da zulle we morgenavond wss wel allemaal horen in den eldo terwijl da we iets drinken. Nu is er een vraag die iedereen in humbeek wel wilt stellen, is er al nen datum vastgelegd da gijle trugkomt (kweet dat het ng ff is) ma dan kunnen we zorgen da we zeker vrijaf hebben zoda we ulle kunnen afhalen (en dan kunde een deel vn ulle spullen in mijne Kangoo smijte :p)
Greetz (en party on mannen!!!)

Perdy

woensdag, juni 13, 2007  
Blogger jonas said...

tof da ge t bezoek de max vond. ons gaste zijn nog ni terug, hopelijk hebt ge deze laatste maanden ni teveel pech meer e
allez doe da daar nog goe!

woensdag, juni 13, 2007  

Een reactie posten

<< Home