woensdag, juni 20, 2007

Wo 13/6 t.e.m. za 16/6: Op naar den top!
Het volgende punt op ons programma, na het afscheid aan onze vier vrolijke vrienden, was de beklimming van de hoogste berg van Midden- Amerika: de cerro Chirippo (3820m). Hiervoor hadden we eerst een lange busrit voor de boeg, die 2 uur later arriveerde dan gepland. Ook al zijn de afstanden hier in Costa Rica klein, de busritten duren soms een eeuwigheid om slechts een kleine afstand te overbruggen. Dit is voornamelijk te danken aan de niet-geasfalteerde wegen, de regen en de vele stopplaatsen. Zo hebben we eens 2 uur gedaan over nog geen 30km! Woensdagavond kwamen we aan in San Gerardo, de vertrekplaats van de beklimming. We gingen vroeg naar bed en de volgende morgen begonnen we om 6u al te stappen. 15km en een hoogteverschil van 2000m zouden we deze dag moeten overbruggen. Het eerste stuk liep door dichte jungle en we kregen het gezelschap van een grote verscheidenheid aan vogeltjes, waaronder kolibries en toekans. Hoe hoger we kwamen, hoe meer het landschap overging in struikgewas met vele kleurijke bloemen. Sommige stukken waren wel zwaar, maar de tocht verliep vlot en tegen de middag bereikten we de hut (op zo`n 3400m) waar we de nacht zouden doorbrengen. In de avond maakten we spaghetti en hebben we nog wat gekaart met Carlos, die daar de verantwoordelijke was (veel andere toeristen waren er niet). Vrijdagochtend vertrokken we al om 3u30 richting de top om de zonsopgang te kunnen zien. 2 uurtjes later bereikten we de top en werden we beloond met schitterende uitzichten op de omringende omgeving! De wolken kwamen wel al snel opzetten en niet veel later begonnen we aan de 20km lange afdaling. Na de middag waren we terug aan onze beginplaats en dezelfde dag namen we nog de bus naar San Isidro del General.
De volgende ochtend moesten we weer vroeg op om de bus te nemen naar Jaco. Na bijna een halve dag op de bus gezeten te hebben, kwamen we in de namiddag aan in dit surfersdorpje. Hier zouden we de volgende dagen onze tijd op zee doorbrengen en proberen op een surfplank te staan! We installeerden ons in een gezellige cabina en `s avonds hebben we dan nog een stapje gezet.

1 Comments:

Anonymous Anoniem said...

hallokes kadokes

als ik de foto's zien van den top begint het weer te kriebelen. Hadden we dat ook nog gedaan dan was da nog bangelijker geweest. Allee ge hebt ulle training al wa gehad. Zie da ge maar in form zijt want over de 6000 m da is niet niks. Succes jongens

Camme

donderdag, juni 21, 2007  

Een reactie posten

<< Home