zondag, juli 29, 2007

MAANDAG 23 t.e.m. ZATERDAG 28 JUNI: LAGO TITICACA EN CUSCO
Maandag naman we de bus naar Puno, aan de rand van Lago Titicaca. Onze bus was spijtig genoeg in panne gevallen en we moesten wat wachten op de vervangbus. Om 23u waren we eindelijk op onze bestemming en vonden we gelukkig nog een eethuisje voor ons avondmaal.
Dinsdag en woensdag zijn we gaan eiland-hoppen op Lago Titicaca. Dit meer ligt op 3800 meter hoogte en strekt zich uit tot in Bolivië. De eerste dag bezochten we de drijvende Uros-eilanden. De stam die op deze eilandjes leeft had lang geleden toevlucht gezocht tot het meer wegens conflicten met de andere stammen rond het meer. Ze maken alles uit riet: hun eilanden, huisjes, boten,... Heel leuk om te zien. Daarna vaarden we enkele uurtjes naar het eiland Mantani. Daar verbleven we bij een gastgezin: gastvrouw Violetta, haar ouders Maria en Alejandro en haar dochtertje Betsy. Na een lekker middagmaal wandelden we naar het hoogste punt van het eiland en genoten we van een mooie zonsondergang. ´s Avonds moesten alle toeristen op het eiland de traditionele kledij aantrekken voor een folklore feestje in de school. En locaal bandje zorgde voor de muziek en we kregen dansles van onze gastvrouw. Om 22.30u was het feestje gedaan en kroop iedereen onder de lamawol.
Woensdag kregen we pannenkoeken als ontbijt en daarna namen we afscheid van ons gastgezinnetje. We bezochten die dag ook nog een ander eilandje, maar dat stelde niet veel voor. In de namiddag volgde een lange terugvaart naar Puno. Daar namen we de nachtbus naar Cusco, waar we donderdag om 4u in de ochtend arriveerden. Jelle merkte er dat zijn gsm en fototoestel (weer eens) gestolen waren. We verdenken de 5-jarige Betsy van het gastgezin...
In Cusco vonden we een hotelletje vlak nij de Plaza de Armas en sliepen nog wat uit. De rest van de dag gingen we op zoek naar een geschikte tour in het Manu Reserve. We leerden Katleen en Frederik uit Meise kennen die dezelfde plannen hadden en na wat onderhandelen kregen we een goede prijs voor een 8-daagse in de amazone. Daarna werd het tijd om Jelle´s verjaardag te beginnen vieren. Jelle mocht kiezen wat we gingen eten en uiteraard werden het 2 grote pizza´s. ´s Avonds gingen we uit in een van de clubs en het werd een feestje tot in de vroege uurtjes...
Vrijdag gingen we met kleine oogjes naar de Inca-ruïnes van Pisaq en ´s avonds volgde weer een verjaardagsfeestje met Eveline en Julie (2 parisiennes die we al enkele keren op het lijf zijn gelopen) en Joeri en Katleen (een belgisch koppel dat hier een ontwikkelingsproject heeft opgestart).
Zaterdag hingen we wat rond in de stad en troffen we wat voorbereidingen voor onze 8-daagse.

3 Comments:

Blogger Perdy said...

yo tha guyz,
Na 10 dagen bivak heb ik al jullie tekstjes gelezen en alle foto's bekeken. Het klinkt weer fantastisch (alleen jammer dat je weer maar eens spullen kwijt bent Jelle). Ma bon, have fun en geniet van de laatste weken (en laat op tijd wete rond wa uur da ge trug zijt he mannen want Humbeek is al aan het uitkijke naar ulle terugkomst)

Perdy

donderdag, augustus 02, 2007  
Anonymous Anoniem said...

happy b-day jellie!! beetje later dan normaal, maar we waren dan ook op kamp eh!!

liefs
boeckie xx

vrijdag, augustus 03, 2007  
Anonymous Anoniem said...

Jelle,

Zelf zijn we net terug van vakantie en daarom beter later dan nooit: ne gelukkigen hé maateke

Bjarne, Nadine & Rudi

zondag, augustus 05, 2007  

Een reactie posten

<< Home