woensdag, januari 10, 2007

Effkes geleden

Eerst en vooral willen we iedereen het beste wensen voor 2007! Het is inderdaad een tijdje geleden dat we iets op onze site gezet hebben, maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat we niets beleefd hebben! De dagen voor nieuwjaar bevonden we ons in Bangkok en hebben ons wat bezig gehouden met nog wat ronddolen in deze grote stad, nekeer gaan shoppen, 's avonds wat stapkes te gaan zetten en ons nog nekeer laten gaan in den Mc Donalds (na alweer bijna een maand rijst en noedels). Op nieuwjaarsavond zouden we dan gaan vieren op het plein voor het groot paleis en op Kao San Road, de bomaanslagen lieten dit feestje echter niet doorgaan. De meeste festiviteiten werden afgelast en Kao San Road liep vol met politie en militairen. Toch hebben we ons deze avond nog wel goed geamuseerd! Op nieuwjaarsmorgen was Jakke dan vroeg opgestaan om zijn moeder en Melissa te gaan opwachten op de luchthaven en het was natuurlijk een heel blij weerzien! De volgende morgen stonden we vroeg op om naar Koh Chang af te reizen. We waren bijna de hele dag onderweg, maar we waren wel nog net op tijd om de zon te zien ondergaan op 1 van de vele paradijselijke stranden die dit eiland telt! Het was een mooie week, maar ze is wel voorbij gevlogen! 8 januari gingen we dan samen met Melissa en Norma mee terug naar het vaste land, naar het busstation van Trat. Daar zouden onze wegen dan weer scheiden. Voor hun zat de vakantie erop, ze namen de bus terug naar Bangkok en wij namen het minibusje richting Cambodia! Het afscheid (voor Jakke en Melissa) was niet gemakkelijk maar we zullen ons deze prachtige week zeker heel de reis nog herinneren.

Dezelfde avond staken we nog de grens over met Cambodia en overnachten in een klein dorpje net over de grens. De volgende morgen namen we de minibus richting de hoofdstad Phnom Penh. Het werd een rit van wel meer dan 8 uur met vele moeilijk berijdbare wegen, verschillende overzetten met ferry's en enkele overstappen in andere minibusjes. We genoten onderweg wel van de vele schitterende landschappen! 'S avonds vonden we dan een geschikt guesthouse ergens in het rustigere gedeelte van deze drukke stad aan een meertje. We hadden zelfs nog meer geluk omdat er op een boot voor het guesthouse net een Cambodiaanse party van start ging, we werden uitgenodigd en al het bier was gratis...
Nieuwjaar op Kao San Road
Kokosnoot drinken in jungle Koh Chang
Enkele onderwaterfoto`s

3 Comments:

Anonymous Anoniem said...

Uit naam van Bloem, bedankt voor het kaartje! Het staat op het forum van www.jhbloem.be zodat iedereen het kan lezen!

Zet daar in ieder geval nog goed de BLOEMekes buiten!

slukes

woensdag, januari 10, 2007  
Anonymous Anoniem said...

amai al in Cambodja? ik zal dan nog eens werk moeten maken van een aantal tips. Bon, zal mijn reisdagboekje opsnorren en weer wat info posten. Tot binnenkort! Oh ja, en nog eens bedankt voor het kaartje.

Kurt

woensdag, januari 10, 2007  
Blogger Wolvke said...

Beste wensen nog he gasten! Mijn trip zit er op. Veel plezier in Kampuchea!
Groetjes,

Jan

vrijdag, januari 12, 2007  

Een reactie posten

<< Home