zondag, augustus 12, 2007

MAANDAG 7 t.e.m. ZONDAG 12 AUGUSTUS 2007: LAATSTE DAGEN...

Maandag stonden we om 7u al aan te schuiven aan de loketten van het station in Cusco om 2 van de schaarse treinzitjes naar Machu Picchu te bemachtigen. Daarna gingen we een laatste keer ontbijten met Katleen en Frederique en niet veel later zaten we in een collectivo, onderweg naar Ollantantaytambo. Daar moesten we wat wachten op de avondtrein naar Aguas Calientes (aan de voet van Machi Picchu).

Dinsdag begonnen we om 4.45u aan de beklimming van Machu Picchu. Na 1763 treden bereikten we de ingang en zagen we de zon opkomen. Tot zonsondergang bezochten we de prachtige archeologische site die ontdekt werd in 1911. De enorme citadel was ooit het centrum van een grote Inca-provincie en is gevrijwaard gebleven van de spaanse invasie. Dit was het laatste uitstapje van onze reis en een heel mooie afsluiter. Diezelfde avond keerden we terug naar Cusco, waar we donderdagochtend een binnenvlucht namen naar Lima.

De laatste dagen staken we niet zoveel meer uit; uitgaan, uitslapen, souvenirs kopen en onze avonturen nakaarten. Het is nu zondagmiddag en straks stappen we op het vliegtuig naar Amsterdam. Tot morgen!