maandag, januari 22, 2007

Za 21 en Zo 22/1 Uitstap naar de bergen
Om 7u moesten we er al weer uit om de bus naar Dalat te nemen. Het opstaan was best wel zwaar en na een tocht van 8 uur kwamen we aan in een klein rustig stadje gelegen op 1500m. De koele berglucht deed echt wel deugd na 2 maanden zweten en plakken. De omgeving zelf deed ons wat aan een Frans alpenstadje denken. Niet te verwonderen want de Fransen hadden deze stad in hun koloniale periode omgebouwd tot een rustoord. Naaldbomen werden aangepland en meren aangelegd. Het is ook gelegen in een vruchtbare omgeving en overal zie je plantages van bloemen en groenten die je hier niet echt zou verwachten, zoals diverse koolsoorten en prei. 'S avonds gingen we eten in ons hotel, met een rustige avond in het vooruitzicht, maar we kwamen terecht op een Vietnamees verjaardagsfeestje. Na heel wat gratis drank en shotjes rijstwijn lokten ze ons mee naar een karaokebar waar we verplicht werden enkele liedjes te zingen (amai... ale ze vonden het nog wel goed en gelukkig waren er enkele engelse liedjes bij). Om 11uur was het feestje wel al afgelopen want bij de meesten was hun kaars tegen dan al uit en keerden we terug naar ons hotel.
De volgende morgen huurden we een brommertje en reden naar de Lian Biang berg. De hoogste berg in de omgeving met een top van 2159m. Aan de voet van de berg moesten we onze brommer achterlaten en begonnen we aan de klim die wel 3 uur duurde. De weg leidde ons eerst door een naaldwoud en nadien door de jungle tot aan de top. Het was een prachtige wandeling onder het gezang van honderden vogeltjes en de beloning was nog groter toen we de top bereikten.

2 Comments:

Blogger Perdy said...

Bon, tis alweer een tijdje gelden he. Naart het gene dak lees is het daar ng steeds bangelijk :) (en goe weer) wij (of ikke toch) zitte al hoopvol te wachten op de eerste sneeuw. Bewijst daar ma is goe da ze in Ummek wete wa feesten ^-^

Perdy

woensdag, januari 24, 2007  
Anonymous Anoniem said...

Hé de mannen,
Alles gaat ginder nog goe zeker?Volgens dat we hier kunnen lezen meer dan goe.Houden zo en vergeet ni af en toe eens aan ons in Humbeek te denken.
Zeg Jelle en Jakke we zouden langs deze weg aan Tom en Kim de groeten willen doen.Het lukt ons langs geen kanten via hunne site.Ni slim genoeg zeker.
TOM EN KIM,nen hele dikke goeiedag van Pierre en Francine en hopelijk tot we wel eens via jullie site er geraken
Aan alle vier de groeten van Pierre en ne kus van mij.
Tot later

vrijdag, januari 26, 2007  

Een reactie posten

<< Home